Jesus saves

nedjelja, 05.11.2006.

DEVETNICA DUHU SVETOM

"Bolje je za vas da ja odem, jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama.
Odem li, poslat ću ga k vama."


Iv 16, 7


Ove je riječi Isus uputio učenicima prije uzašašća na nebo. Blažena Djevica Marija i Apostoli u dvorani posljednje večere u molitvi su čekali silazak Duha Svetoga kako im je obećano. Svakodnevno su molili devet dana kada je Duh Sveti sišao na njih da ih rasvijeli, posveti i okrijepi za veliko djelo naviještanja Evanđelja po svijetu. Na dan Pedesetnice (pentekostes – grč. pedeset) bili su kršteni Duhom Svetim. Taj dan slavimo rođendan Crkve.
Čekajući i moleći, obavili su prvu devetnicu Duhu Svetome i prvu devetnicu u Crkvi uopće. Od nje potječu sve ostale devetnice.

Devetnica Duhu Svetome običava se obavljati prije blagdana Duhova, počevši u petak poslije Uzašašća. Ukoliko se osjeti potreba, može se vršiti više puta u godini.

Tko želi, može se pridužiti ovoj devetnici koju ćemo započeti sutra (ponedjeljak). Molitve ću mijenjati svakodnevno uz upute i objašnjenja. Moći ćete ih naći u označenom boxu. Prije molitve koja se mijenja svaki dan, dobro je izmoliti Zaziv Duhu Svetome, a nakon molitve još litanije Duhu Svetome.

Nikada ne molim za sebe osobno, zaista nikada. Uvijek kažem: Neka mi bude po volji Tvojoj... Ovo je jedina devetnica koju nakanjujem za sebe. Ne za sebe i uslišanje neke moje prošnje, već za sebe, da spremim i otvorim svoje srce dolasku Duha Svetoga koji će me obogatiti svojim darovima kako bi ti isti darovi donijeli plodove. Molim vas da se u molitvi sjetimo Obraćene koja će biti u bolnici i možda neće moći moliti s nama.

Ako vam bilo što ne bude jasno, javite se i pitajte.

Duše Sveti, izvore svetosti, ljubavi i istine, klanjamo Ti se i zahvaljujemo na svim milosnim darovim kojima nas obasipaš!
Prosvijetli nam razum, ojačaj nam volju, očisti nam srca, upravljaj svim našim koracima i daj da se vazda spremno odazovemo Tvojim nadahnućima.
Oprosti nam na mlakosti u Tvojoj službi i ne dopusti da se ikad oglušimo pozivu Tvoje milosti.
Tvojom pomoći odlučujemo spremno slijediti sva Tvoja nadahnuća da tako mognemo u našim dušama u vječnosti uživati plodove tvojih darova. Amen.



UPDATE:

Kod Ivana možete naći krunicu Duhu Svetom.

- 22:44 - Komentari (24) - Isprintaj - #